ZUIS

Društvo za uveljavljanje  enakopravnosti žensk, enakosti spolov

Združujemo univerzitetne izobraženke vseh strok, ki želijo delovati na področju promocije izobraževanja in izboljšanja položaja žensk in deklet. Za naše uspešno delovanje je pomembno spoznavati in sodelovati z evropskimi in svetovnimi ženskimi organizacijami, saj želimo sodelovati pri oblikovanju boljšega sveta za vse. Prizadevamo si za vsestransko izboljšanje položaja žena in deklet, za mir v svetu, za solidarnost med ljudmi in za ženski obraz sveta.

Cilji

Naš glavni cilj je povečati osveščenost o enakosti in nedeljivosti človekovih pravic in temeljnih svoboščin najprej med izobraženkami samimi, pa tudi v javnosti nasploh.

Zgodovina

Delujemo od leta 1995. Uradno je bilo društvo ustanovljeno in tudi mednarodno priznano na trienalni konferenci IFUW v Yokohami.

Mednarodna povezanost

ZUIS je član Mednarodnega združenja univerzitetnih žensk (GWI) (prej IFUW), ki deluje v 120 državah sveta in ima svojo predstavnico v OZN.

Je član Evropskega združenja univerzitetnih žensk (UWE), ki ima svojo predstavnico v Svetu Evrope in v Evropskem ženskem lobiju.

  • “Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.”

Kako se nam pridružite?

V ZUIS se lahko včlani vsaka univerzitetno izobražena Slovenka (državljanka Slovenije), zainteresirana za so/delovanje na naših ciljih. To stori takole:

– sestavi svoj življenjepis, – pride na srečanje, Cankarjeva 11, kjer dobi in izpolni obrazec (ali po epošti): – Pristopnica za članico ZUIS 2010 ter plača letno članarino (22 EUR).

(Naš novi transakcijski račun je na Delavski hranilnici: SI56 6100 0001 6305 659, sklic Članarina 2019, 22€ letno)

ZUIS, *  Cankarjeva 1/4, (pri SSK),1000 LJUBLJANA ali po e-pošti na naslov: E- pošta: Izobraženke Slovenije

*V letu 2024 je članarina povišana na 25 EUR. 

One thought on “ZUIS

Komentiranje zaprto.